Hanita van Amelsvoort Caren Borst Gidi van Roosmalen
Annelies van Gool Niki Put
Voor onze praktijk zijn vijf praktijkondersteuners werkzaam. Praktijkondersteuners zijn HBO verpleegkundigen met een extra opleiding voor het begeleiden van mensen met een chronische aandoening of psychische problemen. Via de doktersassistente van uw huisarts kunt u de praktijkondersteuner bereiken op 0497-598360
POH-Somatiek: Helpen de huisarts onder meer bij het geven van advies, voorlichting en instructie aan chronisch zieken – de zorg voor diabetespatiënten – begeleiding bij stoppen met roken – de zorg voor patiënten met hart-en vaatziekten – preventieve controles van hoge bloeddruk en hoog cholesterol.
- Hanita werkt voor de praktijk van J. Bouwmans op: Ma,Di, Do,Vrij
- Caren werkt voor A. Boom op: Ma-middag, Di en Do-ochtend
- Gidi werkt voor L.Burghouten L. ten Hove op: Di en Wo
POH-GGZ: De huisarts verwijst mensen met psychische klachten naar de praktijkondersteuner GGZ, bv. voor depressie– of angstklachten, rouw of persoonlijkheidsproblemen. De praktijkondersteuner geeft psycho-educatie en probleem-oplossende therapie, waardoor u beter leert omgaan met uw klachten. Indien nodig wordt u verwezen naar een psycholoog in basis of specialistische GGZ. De behandeling kan ook gecombineerd worden (POH GGZ/psycholoog). Tevens kan er indien nodig verwezen worden naar een verslavingsconsulent of gebruik gemaakt worden van groepstherapie (bv assertiviteitscursus/mindfulness/mentaal fit cursus). Er wordt door de POH-GGZ met de huisarts overlegd over het te volgen traject.
POH-GGZ-Jeugd: is deskundig in het praten met kinderen en ouders en brengt samen met u in kaart wat er precies aan de hand is. Er wordt nauw samengewerkt met Jeugdgezondheidszorg, sociale wijkteams, scholen en kinderopvang en daarnaast met (kinder) psychologen, kinderpsychiaters, kinderartsen en gespecialiseerde GGZ. Samen met de huisarts wordt een plan gemaakt voor begeleiding of verwijzing.
- Annelies:
- Niki:
POH- Kwetsbare ouderen en Somatiek: heeft een belangrijke rol bij deze kwetsbare groep mensen. Hij wordt ingezet om deze complexe problematiek goed in kaart te brengen en om de zorg indien nodig beter te coördineren.
Uitgangspunten zijn dat de patiënt centraal staat, de huisarts de regie rond de zorg van de patiënt houdt en dat verschillende disciplines actief betrokken zullen worden rond de zorg van deze mensen. Te denken valt daarbij aan thuiszorgorganisaties, GGZ, mantelzorgers, geriaters, specialist ouderengeneeskunde, WMO, ergotherapeuten, fysiotherapeuten, kortom: iedereen die een rol kan hebben rond de zorg van deze mensen.
- Gidi: werkt op donderdag en vrijdag.
Allen werken onder verantwoordelijkheid van de huisarts en zijn in dienst van POZOB (praktijkondersteuning Zuid-Oost Brabant).