Legitimatieplicht in de zorg

 

WID-registratie (WID staat voor Wet op de Identificatieplicht)

Zorgverleners moeten kunnen vaststellen dat het BSN-nummer en de persoon bij elkaar horen. De identificatieplicht in de zorg geldt voor iedereen, dus ook voor minderjarigen jonger dan 14 jaar. 

Voor inschrijving in de praktijk zal de assistente u vragen om een geldig identiteitsbewijs (Rijbewijs, Identiteitskaart, paspoort, GBA-uittreksel) te laten zien. Uw BSN-nummer wordt gecontroleerd en daarna kunt u officieel worden ingeschreven.

Personen die zijn ingeschreven in de Basisregistratie personen (BRP) beschikken over een BSN nummer. Als u een uittreksel wilt waar uw BSN op vermeld staat, kunt u dit aanvragen bij uw gemeente.

 

Kinderen legitimeren

Kinderen kunnen sinds 26 juni 2012 niet meer worden bijgeschreven in het paspoort van de ouder. Een bestaande bijschrijving in een nog geldig paspoort kan nog wel gebruikt worden als identificatie in de zorg.

Als u (nog) geen document heeft waarop het BSN van uw kind staat, kan de gemeente u een uittreksel verstrekken met hierop het BSN van uw kind. Bij de geboorteaangifte wordt dit uittreksel ook verstrekt door uw gemeente.

Contact

Spoednummer 0497-598368
 

Huisartspraktijken Dolium

Gebint 1b
5521 WD Eersel
Telefoon:
0497-598360
Receptenlijn:
0497-598369
Fax:
0497-512449
www.huisartenpraktijkdolium.nl
Routebeschrijving >

over de praktijk

gezondheids­informatie