Mijn dokter is altijd weg!

 

"Mijn dokter is er nooit als ik hem nodig heb". Je hoort het elke week wel een keer in de praktijk en anders wel op een verjaardag. Nou is de dokter helemaal niet vaak weg maar misschien wel vaak op het moment dat u de dokter nodig heeft. Hoe zit dat nu?

Dokters hebben cursus

Een huisarts is verplicht om gemiddeld 40 nascholingsuren per jaar te behalen om de bevoegdheid tot huisarts te behouden. Soms worden er 's avonds cursussen georganiseerd en vaak zijn de uitgebreidere cursussen overdag en vaak ook nog een aantal dagen achter elkaar.

Voor de verplichte en zeer leerzame cursussen is uw huisarts één of twee weken per jaar afwezig.

Dokters hebben terugkomdagen van de huisartsen opleiding

Onze huisartsen begeleiden huisartsen in opleiding. Om de juiste begeleiding te kunnen geven, zijn de artsen verplicht om scholingen te volgen. Eén keer in de 2 maanden zijn zij hiervoor afwezig. Op deze dagen is de huisarts in opleiding aanwezig, zodat u toch met uw zorgvraag terecht kan bij een arts.

Dokters hebben slaapdagen

Als een dokter nachtdienst heeft gehad, is hij de dag daarna niet op de praktijk aanwezig. De dokter moet dan slapen. Dit is sinds de invoering van de huisartsenposten zo geregeld in Nederland. Een nachtdienst is een volwaardige dienst waarbij de arts druk in de weer is. Het is daarom niet meer verantwoord als hij overdag door zou werken.

Dokters hebben meer vakantiedagen dan mensen met een kantoorbaan

Een dokter heeft zo'n 30 vakantiedagen op jaarbasis. Dat is meer dan de gemiddelde Nederlander. Dat komt omdat dokters ook werken op feestdagen en in de weekenden. Dat doet de gemiddelde Nederlander niet.

Daarnaast bestaat een gemiddelde werkweek van uw huisarts uit 60 uur per week, dus we kunnen niet zeggen dat een huisarts weinig werkt.

Welk nummer moet u bellen als uw huisarts afwezig is?

Binnen huisartsenpraktijk Dolium wordt de waarneming altijd onderling geregeld als een arts afwezig is i.v.m. een nascholing of een vakantie. Als u belt naar de praktijk van uw huisarts krijgt u een instructie te horen in het keuzemenu.  

Contact

Spoednummer 0497-598368
 

Huisartspraktijken Dolium

Gebint 1b
5521 WD Eersel
Telefoon:
0497-598360
Receptenlijn:
0497-598369
Fax:
0497-512449
www.huisartenpraktijkdolium.nl
Routebeschrijving >

over de praktijk

gezondheids­informatie